12:32 27.08.2023

Рішення про перейменування монумента "Батьківщина-мати" на "Україна-мати" поки що немає, але бажано у вживанні віддавати перевагу новій назві - Карандєєв

1 хв читати

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляє, що офіційного рішення щодо перейменування монумента "Батьківщина-мати" на "Україна-мати" поки що немає, але закликає у вживанні віддавати перевагу новій назві.

"Рішення про перейменування ще немає. Поки що оперуємо старими назвами монумента і музею", - сказав Карандєєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас в.о. міністра зазначив, що доки офіційно залишається стара назва, використання назви "Україна-мати" не заборонено.

"Ба більше, бажано у вживанні віддавати перевагу новій назві. Сподіваюся, незабаром відбудеться і формальне перейменування", - додав він.

Як повідомлялося, 85% опитаних у мобільному застосунку "Дія" віддали голос за заміну герба СРСР на герб України на монументі "Батьківщина-мати".

Роботи із заміни герба СРСР на герб України на монументі "Батьківщина-Мати" було анонсовано 13 липня, а завершено до Дня державного прапора України, 23 серпня 2023 року.

Раніше Генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук повідомив про намір перейменувати монумент "Батьківщина-мати" на "Україна-мати" до 24 серпня. Зокрема, за його словами, рішення Вченої ради музею про перейменування монумента має бути затверджено Міністерством культури та інформаційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна повністю відновила 512 зруйнованих від початку війни медзакладів

Помер народний артист України Богдан Козак

Потерпілі у справі про розгін Майдану після оскарження закриття справи в Україні можуть звертатися до ЄСПЛ - адвокат

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі - Міноборони

Де Кроо про підписану з Україною угоду про гарантії безпеки: Бельгія рішуча у своїй підтримці Україні

Повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям ЗС РФ, які вбили місцевого жителя під час окупації Миколаївської області, - Офіс генпрокурора

У Дніпропетровській і Запорізькій областях збито два "Шахеди" - ПК "Схід"

Україна і Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR977 млн військової допомоги до кінця року і постачання F-16

До України прибула пані омбудсмен Румунії Ренате Вебер - Лубінець

СБУ затримала 66-річну громадянку, яка передавала окупантам інформацію про позиції ЗСУ під Слов'янськом і закликала вбивати українських полонених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА