11:55 30.08.2023

В Одесі затримано командира розвідувального підрозділу ворожого угруповання "Призрак"

2 хв читати
В Одесі затримано командира розвідувального підрозділу ворожого угруповання "Призрак"

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі командира розвідувального підрозділу підконтрольного країні-агресору угруповання "Призрак", повідомляє пресслужба СБУ.

"Зловмисником є місцевий житель - ідеологічний прихильник кремлівського режиму. Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь РФ. Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він утік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі в середу.

У "ЛНР" зловмисника призначили командиром розвідувального підрозділу угруповання "Призрак", що підпорядковувалося командуванню 2 армійського корпусу РФ. Чоловік узяв собі псевдонім "Санта".

Затриманий воював проти українських військ на сході України, зокрема в районі бахмутської траси.

"Однак згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків і приховано виїхав на підконтрольну Україні територію та повернувся до Одеси. У місті він намагався "залягти на дно" і в такий спосіб уникнути правосуддя", - зазначають в СБУ.

Під час обшуків у місцях перебування фігуранта в Одесі правоохоронці виявили фотоматеріали з доказами перебування затриманого у складі терористичної "ЛНР".

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Наразі чоловік перебуває під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці продовжують розслідування для встановлення всіх обставин злочинів, "зокрема контактів колишнього бойовика з діючими учасниками окупаційних угруповань РФ".

Комплексні заходи здійснювали співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА