02:47 08.09.2023

Україна у 2023 р. розраховує на початок переговорів щодо вступу до ЄС

2 хв читати
Україна у 2023 р. розраховує на початок переговорів щодо вступу до ЄС

Україна розраховує у 2023 р. на початок переговорів щодо вступу до Європейського Союзу, що стане вагомою інвестицією у безпечне майбутнє Європи, вважає заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

"Розраховуємо на початок цього року переговорів щодо вступу до ЄС. Це стане вагомою інвестицією у безпечне майбутнє Європи", - цитує прес-служба слова Жовкви, сказані під час зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту "Прогресивний альянс соціалістів та демократів" на чолі. з президентом Іраче Перез.

Заступник голови керівника ВП висловив подяку Європейському парламенту за "майже два десятки резолюцій за останній рік із важливими сигналами на підтримку України у боротьбі проти російської збройної агресії".

Він окремо відзначив резолюцію від 1 березня 2022 року із закликом надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Водночас, Жовква наголосив на важливій ролі Європарламенту у мобілізації загальноєвропейської підтримки навколо України з усього спектру питань, які прискорюють перемогу.

Також він закликав європарламентаріїв сприяти участі їхніх країн у практичній реалізації "формули миру" президента України Володимира Зеленського.

"Україна є країною, яка прагне миру. Ми вдячні багатьом лідерам іноземних держав за висловлену підтримку формули світу. Працюємо над проведенням глобального саміту формули світу в найближчій перспективі в одній зі столиць світу за участю лідерів усіх країн, які розділяють принципи Статуту ООН", – зазначив він. він.

Сторони також обговорили економічну ситуацію в Україні. Заступник голови ОП подякував Євросоюзу за надану макрофінансову допомогу на 2023 рік.

Співрозмовники також наголосили на необхідності посилювати санкційний тиск на Росію з боку ЄС та працювати над запобіганням обходу країною-агресором введених санкцій.

Окремо сторони обговорили відновлення пошкоджених внаслідок терористичних атак Росії об'єктів на території України. Жовква поінформував європарламентаріїв про потреби країни у швидкому відновленні на деокупованих територіях та закликав європейські держави активно долучитися до цього процесу. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА