21:10 11.09.2023

Рада в найкоротші терміни розгляне пропозиції Зеленського до законопроєкту про декларування держслужбовців у разі його ветування - Стефанчук

2 хв читати
Рада в найкоротші терміни розгляне пропозиції Зеленського до законопроєкту про декларування держслужбовців у разі його ветування - Стефанчук

Верховна Рада готова в найкоротші терміни розглянути пропозиції президента України Володимира Зеленського до законопроєкту про декларування державних службовців (№ 9587-д) у разі, якщо глава держави ухвалить рішення накласти на нього вето, повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

"Згідно з Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України, я, як голова Верховної Ради, зобов'язаний підписати будь-який закон, який був ухвалений українським парламентом. Право на вето цього законопроєкту і внесення своїх пропозицій належить виключно президенту України. У разі, якщо президент вважатиме за необхідне накласти вето і зі своїми пропозиціями повернути (законопроєкт № 9587-д - ІФ-У) у Верховну Раду, то Верховна Рада не буде затягувати - і розгляне пропозиції президента в найкоротший термін", - сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок увечері.

При цьому він переконаний, що громадянському суспільству має бути забезпечено доступ до реєстру декларацій держслужбовців.

"Свої переконання я підтверджую не лише закликом, а й власними діями, оскільки добровільно надав свої декларації і 2021-го, і 2022 року. Має бути доступність громадянського суспільства до тих декларацій, які подаються чиновниками в нашій країні. Це довіра, це транспарентність, це відкритість, це невід'ємна основа будь-якої демократії", - наголосив Стефанчук.

Як повідомлялося, 5 вересня Верховна Рада відновила електронне декларування для посадових осіб держави та місцевого самоврядування. Ухвалення відповідного законопроєкту №9534 у другому читанні та в цілому підтримали 329 народних депутатів.

Одразу ж після ухвалення закону Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про намір звернутися до президента України Володимира Зеленського з проханням накласти вето на цей документ.

9 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що глава держави може протягом тижня ухвалити рішення про ветування або схвалення цього закону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА