16:17 27.09.2023

Шмигаль: Майже 40 країн та організацій-партнерів погодили виділення близько $250 млн на гуманітарне розмінування

2 хв читати
Шмигаль: Майже 40 країн та організацій-партнерів погодили виділення близько $250 млн на гуманітарне розмінування

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що майже 40 країн та організацій-партнерів узгодили виділення близько $250 млн, зокрема на спецтехніку для гуманітарного розмінування.

"Потенційно замінованими в Україні на сьогодні залишаються близько 174 тисяч кв. км. Це величезна територія, розмінування якої може тривати десятиліття. Наша мета - зробити це в найближчі роки", - написав Шмигаль у телеграм-каналі в середу.

Прем'єр розповів, що Україна пропонує партнерам, які прийдуть у цей напрям. Це готовність тестувати найсучасніші технології з розмінування, особливо технології дистанційного обстеження територій; готовність створювати й нарощувати виробництва, а також локалізувати виробництва іноземних підприємств; створювати конкурентний ринок розмінування зі зрозумілою системою сертифікації для операторів протимінної діяльності; проводити компенсації для підприємств, які купуватимуть через аукціони Prozorro послуги з розмінування; залучати фахівців для навчання, оскільки станом на сьогодні Україна має близько 3 тис. саперів за потреби понад 10 тис.

"На сьогодні майже 40 країн та організацій-партнерів погодили виділення близько $250 млн, зокрема на спецтехніку для гуманітарного розмінування. Дякую всім партнерам, які допомагають нам в очищенні України від російського мінного сміття", - підсумував він.

Як повідомлялося, 15 вересня Шмигаль заявив, що влада розраховує завершити розмінування аграрних земель за три роки після звільнення, і за 5-7 років розмінувати всю територію України. Також прем'єр повідомив, що Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування через систему Prozorro.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА