12:02 02.10.2023

Достроково виведено з ремонту один із енергоблоків ТЕС 100 МВт - Міненерго

1 хв читати

Одна з ТЕС на дев'ять днів раніше запланованого терміну завершила поточний ремонт корпусу енергоблока, що дало змогу додати в енергосистему додаткові 100 МВт потужності, повідомило Міністерство енергетики.

Водночас, згідно з оновленою інформацією в телеграм-каналі відомства в понеділок, зафіксовано низку відключень споживачів унаслідок технологічних порушень і бойових дій. Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок технологічних порушень тимчасово знеструмлювалися 7,2 тис. споживачів, із цієї ж причини залишається без світла частина споживачів у Київській області.

Унаслідок бойових дій у Донецькій області знеструмлювали понад 18 тис. споживачів. Також через обстріли залишаються без світла частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Крім того, Міненерго повідомило про смертельне ураження струмом тракториста в Полтавській області, який наблизив трактор на неприпустиму відстань до проводів повітряної лінії.

У Херсоні після повені, що виникла внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС 6 червня, залишаються знеструмленими більше ніж 2 тис. споживачів із 15 тис., яких було знеструмлено одразу після трагедії.

Рівень води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС, який почав знижуватися після підриву Каховської ГЕС, станом на понеділок становить 15,83 м (мінус 0,83 м до рівня, про який йшлося одразу після підриву).

За даними Міненерго, перший день жовтня минув без комерційного імпорту електроенергії, експорт у Словаччину та Молдову становив 4 257,00 МВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА