13:38 02.10.2023

Бербок: Майбутнє України - в ЄС, і незабаром воно розшириться від Лісабона до Луганська

2 хв читати
Бербок: Майбутнє України - в ЄС, і незабаром воно розшириться від Лісабона до Луганська

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед початком неформальної зустрічі глав МЗС країн ЄС у Києві заявила, що майбутнє України - в ЄС, і незабаром воно розшириться від Лісабона до Луганська.

"Майбутнє України - в Європейському Союзі, в нашому співтоваристві свободи, і незабаром воно розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує свій народу, вона також прокладає свій шлях до ЄС", - сказала Бербок під час спілкування з журналістами в Києві в понеділок.

Вона запевнила, що європейські партнери й надалі підтримуватимуть Україну, щоб українці "могли знову жити в мирі та свободі".

Також міністр відзначила "вражаючу реалізацію" реформ українським урядом у розпал "жахливої російської агресивної війни".

"Це зміни законодавства у сфері юстиції, у сфері медіа, але також зміни, які стосуються боротьби з корупцією. Ми відкрито говоримо з нашими партнерами тут, в Україні, що ми разом продовжимо цей шлях", - сказала Бербок.

Крім того, глава відомства наголосила на необхідності ще більше активізувати зусилля з підготовки України до цієї зими. Зокрема, йдеться про протиповітряну оборону, генератори та допомогу з енергопостачанням.

Бербок знову наголосила, що війну проти України не можна сприймати як щось саме по собі зрозуміле.

"Ці страждання, викрадення дітей, вбивства жінок і чоловіків ніколи не повинні стати нормою в Європейському Союзі", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА