21:14 03.10.2023

У Білому домі вважають за необхідне продовжувати без пауз фінансову допомогу Україні

2 хв читати
У Білому домі вважають за необхідне продовжувати без пауз фінансову допомогу Україні

Вашингтону необхідно продовжувати фінансову допомогу Україні, уникаючи затримок, заявив у вівторок представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

"Ми за жодних обставин не можемо допустити того, щоб американська підтримка України переривалася. Часу в нас мало. У нас достатньо державного фінансування для задоволення потреб України ще на деякий час", - сказав Кірбі на брифінгу.

Він пояснив, що "навіть невелика перерва в наданні допомоги" Україні може погіршити ситуацію.

За словами Кірбі, Пентагон поки що має достатньо коштів, щоб зберігати темпи з надання військової допомоги Києву. При цьому Кірбі припустив, що в тому разі, якщо Конгрес США найближчим часом не домовиться про виділення додаткових коштів на підтримку України, виділених коштів може вистачити, приблизно, "ще на пару місяців".

За словами Кірбі, президент США Джо Байден запевнив своїх колег у G7 у тому, що він, американський лідер, вірить у продовження підтримки Демократичною і Республіканською партіями політики Вашингтона щодо України.

Раніше у вівторок Байден знову звернувся до республіканців із Палати представників із закликом продовжити виділяти кошти на допомогу Україні.

"Спікер Палати представників Маккарті та найбільша частина республіканців із Палати представників мають дотримати слова і забезпечити затвердження фінансової допомоги, яка необхідна Україні", - написав американський президент у соцмережі X (Tвіттер).

У республіканців - більшість у Палаті представників, що дає можливість їм блокувати багато ініціатив адміністрації Байдена. Зокрема, останніми місяцями багато конгресменів-республіканців ставили питання про те, чи розумно США витрачають гроші на Україну і чи не потрібен більш чіткий контроль за тим, як Київ витрачає допомогу, що виділяється.

Раніше Байден підписав схвалений і представлений конгресом законопроєкт про тимчасове фінансування уряду.

У законопроєкт, що передбачає виділення коштів на діяльність держустанов на 45 днів, не увійшло положення про фінансування допомоги Україні. Це питання було пріоритетним для демократів і викликало жваві дискусії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

ВР хоче вдосконалити судовий контроль за виконанням рішень судів

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА