10:48 06.10.2023

У Дніпрі затримали прокурора, який вимагав хабаря в $10 тис. за перекваліфікацію статті обвинуваченому в шахрайстві - ДБР

1 хв читати
У Дніпрі затримали прокурора, який вимагав хабаря в $10 тис. за перекваліфікацію статті обвинуваченому в шахрайстві - ДБР

Правоохоронці затримали прокурора Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро, який вимагав хабаря сумою $10 тис. за перекваліфікацію статті обвинуваченому в шахрайстві, повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ та Офісом генерального прокурора затримали на хабарі прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра. Він вимагав хабаря від сім'ї обвинуваченого за зміну кваліфікації статей на більш "м'які", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ДБР у п'ятницю.

Встановлено, що фігурант представляв сторону обвинувачення в одному з районних судів під час розгляду справи стосовно чоловіка, обвинувачуваного в шахрайстві, підробленні документів, печаток і штампів.

Як повідомляє пресслужба СБУ, прокурор вимагав $10 тис. з батька обвинуваченого, обіцяючи за хабар змінити кваліфікацію злочину на менш тяжку, а в подальшому взагалі закрити кримінальне провадження.

Посадовця затримали одразу після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії за місцем проживання прокурора та в приміщенні Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра.

Чоловіку повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Фігуранту загрожує покарання у вигляді 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА