19:18 06.10.2023

Мережа "Аврора" відкрила перший закордонний магазин у Румунії

2 хв читати

Роздрібна мережа "Аврора", що працює у форматі dollar store, відкрила перший магазин за межами України - в Сучаві (Румунія).

"Після понад року кропіткої роботи нашої команди "Аврора" стала міжнародною мережею магазинів. Ми відкрили перший магазин у країні ЄС, у Румунії, у місті Сучава", - повідомив співвласник і СЕО мережі "Аврора" Тарас Панасенко у фейсбуці.

За його словами, планується подальше масштабування мережі за кордоном.

Як повідомлялося, за планом на 2023 рік "Аврора" має намір наростити виручку в 1,7 раза, до 25 млрд грн.

Фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) із капіталом $200 млн під управлінням Horizon Capital у липні 2021 року придбав 11,3% міноритарного пакета в роздрібній мережі "Аврора", яка є лідером у сегменті dollar store на українському ринку, і разом із головним акціонером Львом Жиденком отримав спільний контроль через можливість здійснювати вирішальний блокувальний вплив на ухвалення рішень і господарську діяльність.

Horizon Capital уточнив, що став єдиним інституційним інвестором поряд із засновниками компанії, які зберегли за собою контрольний пакет акцій і операційний контроль над бізнесом.

Головний офіс торговельної мережі "Аврора" розташований у Полтаві. "Аврору" заснували 2011 року Лев Жиденко, Тарас Панасенко і Леся Клименко. На початок 2023 року мережа налічувала понад 800 магазинів. Формат dollar store - міжнародно визначений формат магазинів соціально спрямованих товарів з орієнтацією на ціну в $1.

За даними Opendatabot, власником ТОВ "Вигідна покупка", яке розвиває мережу, зазначено кіпрську "Авроритейл Інвестменс Лімітед", її бенефіціаром - Жиденка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА