12:08 07.10.2023

США готують новий пакет допомоги Україні на $200 млн - ЗМІ

2 хв читати
США готують новий пакет допомоги Україні на $200 млн - ЗМІ

Адміністрація президента США Джозефа Байдена готується оголосити про новий пакет озброєння для України наступного тижня, повідомляє Reuters.

"Склад наступного пакета допомоги зброєю поки що перебуває на стадії розроблення і має бути оприлюднений у середу на 16-му засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, де однією з ключових тем стане допомога в гарантуванні безпеки, повідомили офіційні представники. Очікується, що сума допомоги становитиме близько $200 млн і може містити боєприпаси та наземну техніку, аналогічні тим, що були в останніх пакетах допомоги", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що Міністерство оборони США продовжує витрачати кошти, виявлені внаслідок багатомільярдної бухгалтерської помилки. Ці кошти дали змогу адміністрації Байдена спрямувати Києву зброю, матеріали та боєприпаси, незважаючи на те, що нову допомогу Україні виключили з тимчасового законопроєкту про видатки, ухваленого Палатою представників минулими вихідними для запобігання зупинення роботи уряду. Однак Пентагон усе ще має у своєму розпорядженні приблизно $5,4 млрд у рамках наданих Конгресом президентських повноважень на скорочення озброєнь (PDA), після того, як у червні Пентагон виявив, що через бухгалтерську помилку вартість зброї, поставленої в Україну, було завищено на $6,2 млрд.

Крім того, Байден просить Конгрес схвалити виділення ще $24 млрд на Україну, які, як сподівалися прихильники допомоги українській стороні - як республіканці, так і демократи - можуть стати законом у рамках законопроєкту про витрати. Цей запит поки що не розглянуто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА