12:26 09.10.2023

Зеленський: Війни в Україні та Ізраїлі - війни проти одного зла

2 хв читати
Зеленський: Війни в Україні та Ізраїлі - війни проти одного зла

Війни в Україні та Ізраїлі - це війни проти одного зла, заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи в понеділок через відеозв'язок на сесії Парламентської асамблеї НАТО.

"Ніхто і ніколи не зможе забути про те, що терористи зробили в Ізраїлі... Тисячі ракет проти мирних міст. Розстріли людей прямо в машинах на дорогах... Чоловіків і жінок, дітей... Нікого не жаліли. Вулиці, залиті кров'ю. Заручники...", - сказав він.

"І самі ж ізраїльтяни - ізраїльські журналісти, які були в нас, в Україні, в Бучі, - кажуть тепер, що вони бачили таке саме зло там, куди прийшла Росія... Однакове зло, і тільки одна відмінність - там терористична організація, яка вдарила по Ізраїлю, тут - терористична держава, яка вдарила по Україні. Наміри декларовано різні, але суть - одна...", - зазначив Зеленський.

Він нагадав про "шокуючу радість російських пропагандистів", які називають "трофеями" дітей, котрих зараз терористи утримують у заручниках у Газі.

Зеленський також зауважив, що "Іран не може сказати, що в нього немає нічого спільного з тим, що відбувається в Україні, якщо він продає "Шахеди" Росії. Іран не може сказати, що він не має нічого спільного з тим, що відбувається в Ізраїлі, якщо його офіційні особи заявляють про підтримку того, що відбувається в Ізраїлі".

"Наша з вами єдність повинна і може зупинити зло. Наше прагнення миру, а не їхнє прагнення крові - має визначати, як жити світу", - заявив він.

"Європі слід бути активною. Сполученим Штатам слід бути активними. Китаю, Індії, арабським державам слід відчути, як багато може зламатися, якщо дати терористам досягти їхніх цілей", - сказав президент України.

"Усі напрями нашої співпраці ведуть до одного - щоб Статут ООН запрацював на повний захист України та всієї нашої Європи від терору й агресії. А якщо спрацює тут, спрацює і де завгодно у світі", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА