12:06 10.10.2023

СБУ та НАБУ здійснюють серію обшуків у керівництва міста Мукачева

2 хв читати
СБУ та НАБУ здійснюють серію обшуків у керівництва міста Мукачева

Служба безпеки України (СБУ) офіційно підтвердила здійснення обшуків у справі про масштабну корупційну схему в Мукачівській міській раді на Закарпатті.

"Служба безпеки спільно з НАБУ проводять серію обшуків у справі про масштабну корупційну схему в Мукачівській міській раді на Закарпатті. Правоохоронці досліджують усі обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

Як зазначається, за попередніми оцінками, така оборудка могла завдати державі збитків на майже 100 млн грн. Наразі в межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії, зокрема в адміністративних будівлях Мукачівської міськради.

Комплексні заходи з викриття корупції відбуваються під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше повідомлялося з посиланням на джерело в СБУ, що обшуки здійснюють у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської райради Михайла Ланьо та в низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард".

За даними джерела, влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. "За класичною корупційною схемою вартість ділянки занизили в кілька разів і "перемогла" компанія, яка фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет "Блюк", - сказав співрозмовник агентства. "Ціну землі було занижено вдесятеро. Міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн", - повідомив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА