12:00 11.10.2023

Британія та її союзники передадуть Україні військову допомогу на суму понад 100 млн фунтів стерлінгів

2 хв читати
Британія та її союзники передадуть Україні військову допомогу на суму понад 100 млн фунтів стерлінгів

Велика Британія разом із союзниками спрямує Україні новий пакет військової допомоги на суму понад 100 млн фунтів стерлінгів, що передбачає системи протиповітряної оборони Terrahawk Paladin, заявив британський міністр оборони Грант Шаппс.

У пресрелізі Міноборони Великої Британії зазначено, що для укладення контрактів на постачання обладнання, яке увійде до пакета допомоги, залучають кошти з Міжнародного фонду для України, який, окрім Великої Британії, фінансують Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція, Ісландія та Литва.

До пакета, зокрема, включать засоби розмінування, засоби для наведення мостів через річки і траншеї, а також важкі інженерні машини розгородження для руйнування невибухонебезпечних перешкод.

"Це відбулося після того, як було підписано остаточний контракт із раніше оголошеного пакету засобів протиповітряної оборони IFU, в межах якого Україні буде надано можливості на суму понад 70 мільйонів фунтів стерлінгів, включно з MSI-DS Terrahawk Paladin, платформою, що може відслідковувати й знищувати дрони та захищати критично важливу національну інфраструктуру", - йдеться у повідомленні.

У британському оборонному відомстві також зазначили, що на зустрічі в Гренаді минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що протиповітряна оборона є найважливішою потребою України, і Terrahawk Paladin допоможе забезпечити захист громадян від російських ракетних ударів по цивільних об'єктах.

У відомстві повідомили, що загалом за час роботи фонд зміг залучити майже 785 млн фунтів стерлінгів.

Зазначено, що про пакет допомоги міністри оборони Великої Британії та інших країн планують оголосити на зустрічі Контактної групи щодо оборони України, яка відбувається в середу в штаб-квартирі НАТО.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА