14:47 13.10.2023

Кабмін схвалив реорганізацію НАУ

1 хв читати
Кабмін схвалив реорганізацію НАУ

Кабінет Міністрів схвалив реорганізацію Національного авіаційного університету (НАУ).

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Зокрема, погоджено пропозицію Міністерства освіти і науки про реорганізацію Національного авіаційного університету шляхом поділу його на державний університет "Київський авіаційний інститут" та Українську державну льотну академію з віднесенням їх до сфери управління Міносвіти.

Як повідомлялося, наприкінці вересня в НАУ закликали уряд зупинити розгляд проєкту розпорядження про реорганізацію вишу.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що проєкт розпорядження передбачає поділ НАУ на дві структури: Державний університет "Київський авіаційний інститут" (історична назва НАУ) та окремого навчального закладу під назвою Українська державна льотна академія (м. Кропивницький). Передбачається, що ці два заклади стануть ключовими осередками розвитку авіаційної галузі в Україні, зокрема з підготовки пілотів, розробки нових дизайнів і введення в експлуатацію інноваційних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), з підтримки української військової промисловості.

У 2011 році Льотна академія за розпорядженням Кабміну ввійшла до структури НАУ й отримала назву Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА