17:12 13.10.2023

Ексрозвіднику, який утік до РФ і займався там антиукраїнською пропагандою під псевдо Андрій Ваджра, повідомили про підозру в держзраді

2 хв читати

Колишньому співробітнику українського розвідувального органу, кадровому офіцеру, який у 2015 році втік до РФ і займався там антиукраїнською пропагандою, повідомлено про вчинення державної зради, зокрема в умовах воєнного стану, повідомляють у Національній поліції України.

Прізвища зловмисника в повідомленні не зазначено, але деталі наведеної біографії та назви пропагандистських матеріалів указують на пропагандиста, який діяв із 2007 року під псевдонімом Андрій Ваджра і весь цей час приховував своє справжнє ім'я. Він публікувався в соцмережах, потім створив пропагандистський ресурс "Руська правда" й пізніше - Alternatio.org, на яких розмістив свої матеріали.

На сайті Офісу генерального прокурора, працівники якого здійснюють керівництво у справі, повідомляється, що експравоохоронець до квітня 2014 року працював у розвідувальному органі України. "Володіючи відповідними професійними навичками, досвідом та спеціальними знаннями у сфері проведення інформаційних операцій, з 2013 по 2023 рік він допомагав державі-агресору в проведенні підривної діяльності проти України. Координуючи свої дії з представниками РФ, він здійснював інформаційну діяльність під псевдонімом та вигаданою легендою незалежного аналітика й публіциста. Підозрюваний поширював наративи російської пропаганди, які, починаючи з 2013 року, використовувало вище військово-політичне керівництво РФ", - ідеться в повідомленні.

За даними поліції, причетність працівника розвідувального відомства до діяльності, спрямованої проти України встановили оперативники департаменту внутрішньої безпеки.

"У 2015 році фігурант переїхав до Росії, де продовжив свою протиправну діяльність. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловік і далі закликав українських громадян до повалення конституційного ладу в державі та підтримання загарбників. З цією метою перебіжчик підготував і поширив цілу низку публікацій відповідного характеру. Приміром: "На наших глазах закрывается проект "Ukraina", "О нравственном одичании укропатриотов", "Почему Украина никогда не победит", "Единственное спасение для украинцев - Россия", - розповіли в Нацполіції.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА