16:33 14.10.2023

Паризький Лувр закрито через побоювання терактів

2 хв читати

У Парижі музей Лувр оголосив, що залишиться закритим протягом всієї суботи в цілях безпеки з огляду на можливий ризик терактів, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на оголошення в соцмережі X (твіттер).

"Ми вважаємо за краще... евакуювати відвідувачів і закритися на день, щоб здійснити необхідні перевірки", - пояснив представник музею.

Він уточнив, що "Лувр отримав письмове сповіщення про ризик для музею та його відвідувачів", тому, як виняток, музей закрили в середині дня.

Франція з 13 жовтня, після теракту в ліцеї міста Аррас, перебуває в режимі "надзвичайної готовності до нападу" - вищого ступеня плану контртерористичної готовності Vigipirate. Напередодні викладача ліцею в Аррасі було вбито, і кілька людей дістали поранення внаслідок нападу чоловіка з ножем, який прокричав перед злочином "Аллагу Акбар".

Єлисейський палац оголосив у суботу про розгортання у Франції до 7 тис. військовослужбовців армійської антитерористичної операції Sentinelle ("Вартовий") через загрози, що виникли на тлі військових дій на Близькому Сході.

"Президент республіки вирішив, що ми мобілізуємо до 7 тис. солдатів сил операції Sentinelle, які до вечора понеділка буде розгорнуто на термін до нового наказу", - наводить Le Figaro повідомлення президентської канцелярії.

Напередодні в Єлисейському палаці Еммануель Макрон провів нараду з питань безпеки.

Глава МВС Жеральд Дарманен в ефірі телеканалу TF1 у п'ятницю заявив про "безсумнівний зв'язок" нападу в ліцеї Арраса з конфліктною ситуацією між Ізраїлем та ХАМАС. Він визнав, що у Франції "вкрай негативна атмосфера".

Після інциденту в Аррасі праві закликають уряд оголосити в країні надзвичайний стан, тоді як вкрай праві зі свого боку вимагають відставки міністра внутрішніх справ, пише Le Figaro.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило кровопролитний напад на південь Ізраїлю. У відповідь на це ЦАХАЛ розпочав проведення військової операції проти ХАМАС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА