20:11 16.10.2023

ЄС організує гуманітарний міст для населення Гази

2 хв читати

Єврокомісія (ЄК) оголосила про запуск гуманітарного повітряного мосту ЄС із декількох рейсів до Єгипту для доставки життєво важливих вантажів гуманітарним організаціям, які працюють у Секторі Гази.
"Перші два рейси відбудуться цього тижня і доставлять гуманітарні вантажі ЮНІСЕФ, включно з предметами для укриттів, ліками та гігієнічними наборами. Ця операція через Європейський потенціал гуманітарного реагування сприятиме доставці допомоги нужденним людям у Секторі Гази", - йдеться в комюніке ЄК, оприлюдненому в понеділок у Брюсселі.
Додаткові предмети першої необхідності із запасів ЄС для екстрених ситуацій доступні й готові до відправлення гуманітарним партнерам Єврокомісії, щойно вони про це попросять, повідомляється в документі.
"Після жахливого нападу терористів ХАМАС на Ізраїль і його наслідків, які призвели до катастрофічної гуманітарної ситуації для населення Гази, ЄС продовжує нарощувати свою надзвичайну допомогу палестинському народові", - зазначають у Брюсселі.
Зокрема, у Єврокомісії нагадують, що глава ЄК Урсула фон дер Ляєн оголосила 14 жовтня про збільшення з EUR25 млн запланованої гуманітарної допомоги для підтримки цивільних осіб, які її потребують, у Секторі Гази до EUR75 млн.
У ЄК повідомляють, що гуманітарну допомогу ЄС спрямовують "винятково через зареєстровані гуманітарні організації, включно з агентствами ООН, міжнародними неурядовими організаціями та міжнародними організаціями, такими як Червоний Хрест/Півмісяць".
"Наші партнерські організації зобов'язані дотримуватися найвищих стандартів, включно із суворими вимогами до звітності, і підлягають моніторингу та перевірці з боку гуманітарних експертів ЄС", - зазначили в Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА