23:50 17.10.2023

Ізраїльські військові перевіряють дані про ракетний удар по лікарні в Газі

1 хв читати
Ізраїльські військові перевіряють дані про ракетний удар по лікарні в Газі

Ізраїльські військові розслідують подробиці ракетного удару по лікарні в Газі, унаслідок якого загинуло приблизно 500 осіб, повідомляє Reuters у вівторок увечері.
"Ізраїльські військові заявили, що не мають у своєму розпорядженні будь-яких подробиць про вибух, але проводять перевірку. Раніше вони звинувачували ХАМАС у використанні палестинських цивільних осіб як живого щита", - йдеться в повідомленні.
Водночас BBC News із посиланням на Армію оборони Ізраїлю повідомляє, що удар по лікарні Аль-Ахлі було завдано внаслідок ракетного обстрілу, випущеного палестинськими бойовиками.
"Аналіз оперативних систем ЦАХАЛу показує, що терористи випустили ракетний залп у Секторі Газа, який проходив у безпосередній близькості від лікарні Аль-Ахлі в Секторі Газа в момент удару. Розвідка з кількох джерел, які ми маємо в своєму розпорядженні, вказує на те, що "Ісламський джихад" несе відповідальність за невдалий запуск ракети, що вразила лікарню в Секторі Гази", - ідеться в повідомленні.
Раніше агентство Reuters передавало, що "внаслідок ізраїльського авіаудару у вівторок загинуло приблизно 500 палестинців у лікарні міста Газа, переповненій пацієнтами та переміщеними особами, повідомили представники органів охорони здоров'я".

Наголошується, що арабські країни, Іран і Туреччина негайно засудили теракт. Палестинський прем'єр-міністр назвав його "жахливим злочином, геноцидом" і заявив, що відповідальність за нього несуть і країни, які підтримують Ізраїль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА