14:52 18.10.2023

Наступний евакуаційний рейс українських громадян з Ізраїлю планується на 19 жовтня - посол

2 хв читати
Наступний евакуаційний рейс українських громадян з Ізраїлю планується на 19 жовтня - посол

Наступний евакуаційний рейс українських громадян з Ізраїлю запланований на 19 жовтня, на сьогодні було вивезено близько 450 українців, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Наступний евакуаційний рейс із Тель-Авіва ми плануємо на 19-те число. На сайті посольства досі зареєстровані 1 800 громадян України, які погодилися на оплату квитка", - сказав він в ефірі телемарафону в середу.

Як повідомив посол, на сьогодні було організовано вже три евакуаційні рейси.

"Загалом вивезено близько 450 громадян, і попит на евакуацію зараз значно знизився. Це означає, що ті, хто намагався терміново евакуюватися, вже виїхали, всі рейси були на Румунію. Ми забезпечили консульську підтримку і тут і забезпечили найдешевшими можливими квитками - близько 400 євро", - сказав він.

Посол пояснив, що можливості для проведення безкоштовної евакуації не було через відсутність бюджету, про що громадян попередили.

Корнійчук наголосив, що консули працюють цілодобово для допомоги громадянам України, і це стосується не тільки питання евакуації.

"Учора відправили тіло нашої громадянки, яка загинула. І сьогодні відправляють її неповнолітнього пораненого сина в Молдову, а потім в Одесу на похорон мами", - розповів посол.

У свою чергу із Сектора Гази станом на ранок висловили бажання евакуюватися 298 громадян України. За словами Корнійчука, кількість охочих збільшується постійно.

"Серед них двоє поранених, один важкий. Перебувають вони в школі, неподалік пункту пропуску "Рафах". На жаль, він досі не відкритий. Ми вживаємо всіх можливих заходів разом з іноземними партнерами, щоб пункт пропуску відкрити якомога швидше. Але нашого бажання замало, потрібні і сприяння єгипетської сторони, і згода ХАМАСу. І це найскладніше", - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, 16 жовтня о 22:38 за місцевим часом з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) до Бухареста (Румунія) вилетів третій евакуаційний рейс із 74 громадянами України, більшість із яких - жінки та діти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА