12:10 19.10.2023

ДБР повідомило про підозру слідчому і прокурору із Запоріжжя через фальсифікацію матеріалів справи про напад на поліцейських

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру слідчому і прокурору із Запоріжжя через фальсифікацію матеріалів справи про напад на поліцейських

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру співробітнику правоохоронного органу і прокурору з Запоріжжя, які сфальсифікували документи про напад на патрульних поліцейських.

ДБР зазначило, що кілька років тому на одному з постів Запоріжжя група молодиків із хуліганських мотивів відкрила стрільбу в бік поліцейського патруля. Хуліганів тоді затримали, було відкрито кримінальне провадження.

"Курирував розслідування щодо організатора нападу старший прокурор групи прокурорів Запорізької міської прокуратури. Однак під час його перебування у відпустці справу "забрав" фігурант - інший прокурор, який виконував його обов'язки", - ідеться в повідомленні відомства.

У бюро уточнюють, що у змові зі слідчим прокурор змінив раніше пред'явлену винуватцю підозру і висунув підозру завідомо невинному чоловікові, який на момент скоєння правопорушення перебував при смерті в лікарні.

За інформацією відомства, через протиправні дії винуватець хуліганського нападу на поліцейських уникнув відповідальності, а чоловік, на якого зловмисники поклали відповідальність, невдовзі помер у лікарні. "Після скасування незаконного рішення в апеляційній інстанції, обвинувальний акт судом повернений прокурору, а справжньому винуватцю знов повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення", - повідомляють у ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА