12:51 19.10.2023

СБУ зібрала доказову базу на ще шістьох бойовиків, які штурмували Авдіївку та Бахмут

2 хв читати
СБУ зібрала доказову базу на ще шістьох бойовиків, які штурмували Авдіївку та Бахмут

Військова контррозвідка Служби безпеки України зібрала доказову базу й повідомила про підозру ще шістьом зрадникам, які вступили в окупаційні угруповання РФ і воювали проти України на східному фронті.

У телеграм-каналі СБУ в четвер зазначено, що ці бойовики потрапили в полон до українських захисників під час боїв у районах Бахмута та Авдіївки в серпні-жовтні цього року. "Серед затриманих – механіки-водії російських бойових машин піхоти та бойовики, які обстрілювали позиції передових підрозділів ЗСУ із застосуванням гармат, протитанкового озброєння та великокаліберних кулеметів", - ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, ворожими спільниками виявилися шестеро жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Більшість із них ще до початку повномасштабної війни добровільно приєдналися до лав терористичних організацій "Л/ДНР", де брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на сході України. "А вже після 24 лютого 2022 року бойовики увійшли до складу окупаційних підрозділів 1 та 2 армійських корпусів Південного військового округу країни-агресора", - наголошується в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч.ч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Наразі бойовики перебувають під вартою. Триває розслідування.

Комплексні заходи проводилися за процесуального керівництва Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони східного регіону, Полтавської та Донецької обласних прокуратур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА