10:23 26.10.2023

СБУ затримала ворожу агентурну групу в Сумській області

2 хв читати
СБУ затримала ворожу агентурну групу в Сумській області

Служба безпеки України затримала ворожу агентурну групу, яка розвідувала позиції ЗСУ в прикордонних районах Сумської області для оборони в прикордонних районах області для коригування по них російських артилерійських і повітряних ударів.

"Серед основних "цілей" ворога були місця базування підрозділів ЗСУ, які оснащені радіолокаційними комплексами. За цими координатами окупанти планували здійснити вогневе ураження із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Град" і дронів-камікадзе", - йдеться в повідомленні СБУ в четвер.

Слідство встановило, що керувала ворожою групою місцева жителька, яку спецслужба агресора залучила до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення.

"За даними слідства, агресор здійснив вербування жінки під час її незаконних переміщень через непрацюючі пункти пропуску з РФ. Тоді вона пройшла інструктаж та отримала завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони на північно-східному рубежі", - зазначають у СБУ.

Зловмисниця також залучила до співпраці свою матір і знайомого з прикордоння області, щоб розширити "діапазон" з виявлення об'єктів ЗСУ. Фігуранти поодинці їздили територією регіону та приховано фіксували локації Сил оборони.

Ворожі агенти передавали інформацію через анонімні чати в месенджерах керівниці групи, яка дистанційно "звітувала" своєму "куратору" зі спецслужби агресора.

Співробітники СБУ затримали трьох учасників групи в їхніх власних квартирах. Під час обшуків правоохоронці виявили у фігурантів мобільні телефони та сім-картки з доказами злочинної діяльності на користь країни-агресора.

Затриманим повідомлено про підозру за 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Наразі вони перебувають під вартою. Ворожим агентам загрожує довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА