10:46 26.10.2023

Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні с/г земель

2 хв читати
Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні с/г земель

Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні сільськогосподарських земель для відновлення їх виробничого потенціалу та подальшого експорту агротоварів для гарантування глобальної продовольчої безпеки, заявила перша віцепрем'єрка - міністерка економіки та продовольства Юлія Свириденко на зустрічі з послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Аранда Хагу.

"Глобальна продовольча безпека – це один з напрямів, де ми розраховуємо на тісне співробітництво між нашими країнами. Попри військову агресію росії, Україна залишається гарантом світової продовольчої безпеки. Відтак ми маємо якнайшвидше відновити економічний потенціал наших земель та забезпечити безперешкодну доставку українського продовольства тим країнам, що його потребують", - наводить слова глави відомства пресслужба Мінекономіки.

Водночас Свириденко нагадала, що наразі понад 170 тис. кв. км території країни вважаються потенційно забрудненими мінами і снарядами, що не розірвалися. При цьому Україна спільно з партнерами спрямовує зусилля на очищення сільгоспземель, здатних прогодувати десятки мільйонів людей не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Вона додала, що Україна розраховує на підтримку Іспанії у сфері розмінування українських сільгоспземель і в питаннях експорту продовольства.

На зустрічі також обговорювали питання локалізації виробництва на території України, страхування воєнних ризиків для іспанських компаній, які співпрацюють з українським бізнесом.

Мінекономіки нагадало, що під час проведення першої Міжнародної донорської конференції з гуманітарного розмінування в Україні, що відбулася в Хорватії 11-12 жовтня, було заявлено, що Іспанія виділить EUR1,5 млн на підтримку гуманітарного розмінування в Україні.

Для підтримки приватного сектору України Іспанія в липні 2023 року вирішила виділити EUR70 млн через Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) на розвиток українського малого та середнього підприємництва. Також Іспанія запроваджує два фінансові інструменти кожен по EUR30 млн: кредитні гарантії та відшкодування ризиків для іспанських компаній, що працюватимуть в Україні з реалізації проєктів відновлення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА