12:55 26.10.2023

"Метінвест" розпочав серійне виробництво і постачання ЗСУ протимінних тралів для танків, які допомагають контрнаступу

3 хв читати
"Метінвест" розпочав серійне виробництво і постачання ЗСУ протимінних тралів для танків, які допомагають контрнаступу

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова розпочала серійне виробництво і постачання ЗСУ протимінних тралів для танків, які допомагають контрнаступу.

Згідно з пресрелізом, протимінні трали аналогічні КМТ-7 конструкції, які кріпляться на танки для знешкодження і підриву протитанкових і протипіхотних мін. Після проходження всіх необхідних тестів від Міністерства оборони України протимінні трали передано до використання підрозділам Національної гвардії та ЗСУ.

"Метінвест" уже розпочав постачання обладнання українській армії. Запланований обсяг виробництва - до п'яти тралів за місяць.

При цьому уточнюється, що протимінні трали - суто український продукт, який виготовляють з української сталі на підприємствах групи "Метінвест" в Україні. Велика потреба ЗСУ в тралах зумовлена щільним мінуванням противником території на всій лінії фронту. У відповідь на запит українських військових інженери "Метінвесту" вдосконалили протимінні трали конструкції КМТ-7, зробивши свій аналог: парні катки з кріпленням на танки для знешкодження або підриву на суші протитанкових і протипіхотних мін.

Собівартість виготовлення одного трала становить майже 2,5 млн грн з урахуванням додаткового обладнання для екіпажів танків, необхідного для монтажу засобу.

Акціонер групи "Метінвест" Рінат Ахметов зазначив, що захисники щодня ризикують життям, долаючи мінні поля, які стали однією з найбільших перешкод для українського контрнаступу.

"Ми хочемо допомогти зберегти техніку, але найголовніше – зберегти життя українських воїнів. Тому ми розпочали виробництво мінних тралів для ЗСУ. Ці трали пройшли всі випробування і вже використовуються на найгарячіших ділянках фронту, приймаючи на себе детонацію мін замість танків і броньованих машин. І це лише перший крок для "Метінвесту" у великому проєкті зі сприяння розмінуванню України", - сказав Ахметов, слова якого наводить пресслужба.

Розроблення проєкту протимінних тралів і виготовлення експериментальних зразків "Метінвест" разом із партнерами розпочав улітку 2023 року. Вага одного комплекту котків сягає 6,5 тонни, розмір - 3,77 х 3,44 метра. За нормативами ЗСУ один трал має витримувати чотири-п'ять підривів протитанкових мін. Оскільки трали працюють у парі, обидва мають витримувати від восьми до десяти підривів. Трал штатно кріпиться на основні бойові танки ЗСУ.

У пресрелізі пояснюється, що протимінні трали від "Метінвесту" насамперед поставлятимуть бригадам Національної гвардії та Сухопутних військ на найгарячіші ділянки фронту. Щоб у бойових бригад була можливість оперативно ремонтувати трали після використання, компанія також налагодила випуск комплектувальних для виробів, що дає змогу швидко повертати протимінні засоби до роботи в умовах фронту. Ремкомплекти містять набір коліс - по три одиниці на один трал, адже саме ці деталі зазнають найбільшого навантаження та ушкодження під час проведення робіт із розмінування.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА