15:25 27.10.2023

ДБР здійснює обшуки в адмінбудівлях ТЕЦ Києва у справі про зловживання під час ремонту після обстрілів

2 хв читати
ДБР здійснює обшуки в адмінбудівлях ТЕЦ Києва у справі про зловживання під час ремонту після обстрілів

Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснює обшуки в адміністративних будівлях столичних ТЕЦ у рамках розслідування справи про зловживання посадових осіб під час ремонту енергетичного обладнання, інформують у ДБР.

"Працівники ДБР проводять обшуки в адміністративних будівлях столичних теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами", - ідеться в повідомленні бюро в телеграм-каналі в п'ятницю.

У повідомленні наголошується, що слідчі дії проводять із суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об'єктів.

"Обшуки відбуваються в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання ТЕЦ. Зокрема, перевіряють інформацію про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення в готівку та привласнення", - наголошують у відомстві.

Також, за інформацією ДБР, перевіряють інформацію, що самі роботи, згідно з укладеними у 2022 році договорами, фактично не було виконано.

"Метою обшуку на ТЕЦ є вилучення документації про допуск на об'єкти працівників і техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт", - уточнюється в повідомленні.

ДБР інформує, що під час слідчих дій відеозапис зовнішнього вигляду об'єктів критичної інфраструктури не здійснюється, сторонні особи в проведенні обшуків участі не беруть.

"Слідчі ДБР виконують усі встановлені законодавством вимоги щодо інформаційної безпеки та рекомендації служб, які забезпечують безпеку стратегічних об'єктів. Втручання в технологічний процес вироблення електроенергії та тепла не здійснюється. Слідчі працюють лише з документацією, яка зберігається в адміністративних приміщеннях і добровільно видається", - зазначають у бюро.

Одночасно слідчі дії проводять у підрядній організації, яка виконувала роботи.

Досудове розслідування здійснюють за статтями про зловживання владою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 КК України).

Раніше з посиланням на "Київтеплоенерго" повідомлялося про те, що ДБР здійснює обшуки на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Як описало ситуацію "КТЕ" у себе на сайті в п'ятницю, слідчі намагаються зайти безпосередньо на режимні енергетичні об'єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану, а також здійснюють відеозйомку на енергетичних об'єктах. На підприємстві це назвали грубим порушенням норм безпеки, оскільки енергетична інфраструктура є головною мішенню обстрілів РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА