01:10 28.10.2023

Україна шкодує, що пропозиція про засудження дій ХАМАС та заклик про звільнення заручників не увійшла до остаточного тексту резолюції ГА ООН - МЗС

2 хв читати
Україна шкодує, що пропозиція про засудження дій ХАМАС та заклик про звільнення заручників не увійшла до остаточного тексту резолюції ГА ООН - МЗС

Україна шкодує, що внесена делегацією Канади разом із більш ніж двома десятками держав-членів ООН пропозиція про засудження терористичних дій ХАМАС та заклик про звільнення заручників не увійшла до остаточного тексту резолюції Генеральної Асамблеєю ООН, що закликає до "гуманітарного перемир'я" .

Як зазначається у коментарі Міністерства закордонних справ, Україна підтверджує свою позицію щодо засудження ракетних обстрілів та нападів озброєних угруповань ХАМАС проти населення Ізраїлю, а також взяття заручників, які призвели до нинішньої ескалації та гуманітарних страждань населення Ізраїлю та Палестини.

"У зв'язку з цим шкодуємо, що внесена делегацією Канади разом із більш ніж двома десятками держав-членів ООН пропозиція про засудження таких терористичних дій ХАМАС та заклик про звільнення заручників, підтриманий 88 голосами, не увійшла до остаточного тексту резолюції. Україна стала співавтором цієї поправки і розглядала її як один з основних елементів документа ГА", - сказано у коментарі після ухвалення ГА ООН резолюції щодо ситуації на Близькому Сході під назвою "Захист цивільних осіб та дотримання юридичних та гуманітарних зобов'язань".

Водночас у МЗС зазначили, що резолюція містить важливі положення щодо гуманітарного реагування на загрози для цивільного населення та цивільних об'єктів. Також Україна висловлює глибоке співчуття всім жертвам конфлікту та закликає до виконання положень резолюції, які вимагають забезпечити захист цивільних осіб та цивільних об'єктів, а також забезпечити та сприяти гуманітарному доступу цивільного населення у всьому секторі Газа до основних товарів та послуг.

“Підтримуємо заклик до забезпечення негайного, повного, постійного, безпечного та безперешкодного гуманітарного доступу для ООН, МКЧХ та всіх інших гуманітарних організацій, а також створення гуманітарних коридорів та інших ініціатив для сприяння наданню гуманітарної допомоги цивільному населенню. Україна закликає до повного виконання цих невідкладних завдань”, - наголосили у відомстві.

Також у МЗС наголосили, що близькосхідний мирний процес залишається основою будь-яких зусиль, спрямованих на відновлення регіональної стабільності та безпеки.

“Україна послідовно підтримує реалізацію принципу двох держав, Ізраїлю та Палестини, які житимуть поруч у світі та безпеці, і виступає за врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за допомогою політико-дипломатичних засобів, зокрема, у рамках беззаперечного виконання сторонами відповідних резолюцій Ради безпеки ООН та інших міжнародних домовленостей ”, - зазначається у коментарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА