15:43 30.10.2023

На Дегтярівському шляхопроводі в Києві завершено монтаж мостових балок, рух під мостом відкриють 31 жовтня - Київавтодор

2 хв читати
На Дегтярівському шляхопроводі в Києві завершено монтаж мостових балок, рух під мостом відкриють 31 жовтня - Київавтодор

Підрядна організація здійснила монтаж 28 балок прогонової будови шляхопроводу на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги й Олександра Довженка в Києві минулих вихідних.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації з посиланням на інформацію комунальної корпорації "Київавтодор", у понеділок, 30 жовтня мостовики "монтують плити незнімної опалубки, що дасть змогу улаштувати монолітну плиту на шляхопроводі".

Комунальна корпорація зазначає, що рух транспорту підмостовим простором планується відновити вже 31 жовтня.

"Усунення всіх наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією на шляхопроводі 30 вересня, здійснювалося за рахунок підрядної організації. Збитків міський бюджет не зазнав, вартість реконструкції не збільшилася", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 вересня в Києві на вул. Олександра Довженка під час робіт із реконструкції Дегтярівського шляхопроводу під час монтажу стався обвал мостових балок та їх падіння на проїжджу частину. Жертв і постраждалих не було. За фактом обвалення конструкцій розпочато кримінальне провадження за ст. 272 Кримінального кодексу України.

Дегтярівський шляхопровід було споруджено 1965 року. Він має конструкцію "листка конюшини", тобто має чотири з'їзди, які забезпечують можливість невпинного руху на всі чотири сторони. Мостом з моменту спорудження шляхопроводу також проходить трамвайна лінія, під мостом - тролейбусна; також на шляхопроводі забезпечено можливість розвороту тролейбусів.

Шляхопровід перебував в аварійному стані з 2020 року. Щоб запобігти падінню частини аварійного мосту, у 2022 році місто здійснило протиаварійні роботи з демонтажу чотирьох деформованих балок прогонової будови. Уже 2023 року, згідно з розробленим проєктом на замовлення КК "Київавтодор", підрядна організація ТОВ "RDS" розпочала реконструкцію шляхопроводу у складі транспортної розв'язки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА