10:20 31.10.2023

Єдину інформсистему соціальної сфери відкрито для всіх держорганів - Мінсоцполітики

2 хв читати

Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) відтепер відкрита для всіх держорганів, повідомило Міністерство соціальної політики.

"Інформаційні ресурси різних державних органів влади відтепер можуть приєднатися до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) або стати її частиною. Відповідну постанову "Про внесення змін до положення про Єдину інформаційну систему соціальної сфери" ухвалено на засіданні уряду", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що протягом останніх двох років Єдина система працювала як експериментальний проєкт, і за цей час було розроблено потужний функціонал, запущено в роботу технологічне ядро - Єдиний соціальний реєстр і базові підсистеми, та налагоджено обмін з іншими державними інформаційними ресурсами.

Згідно з повідомленням, ухвалені зміни дають змогу підключитися до Єдиної системи різним держорганам - міністерствам і відомствам, банкам, військовим.

"Усе для того, щоб максимально оперативно надавати соціальну підтримку населенню, без зайвого зволікання на паперові запити для перевірки інформації з боку одного держоргана до іншого", - наголосили в міністерстві.

Крім того, постанова включає нову підсистему ЄІССС - електронний кейс-менеджмент.

"Він передбачає системний підхід до надання особі соціальної допомоги та підтримки – від визначення потреб конкретної людини або сім’ї до розробки плану дій та координації всіх фахівців, які мають бути залучені до вирішення тієї чи іншої проблеми", - йдеться в повідомленні.

Єдину систему та всі її поточні складові, крім підсистем, що функціонують на базі інформаційних ресурсів Пенсійного фонду України, адмініструватиме ДП "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА