20:25 31.10.2023

Радник із нацбезпеки Ізраїлю прогнозує важку сухопутну операцію в Газі, сподівається на звільнення заручників

3 хв читати
Радник із нацбезпеки Ізраїлю прогнозує важку сухопутну операцію в Газі, сподівається на звільнення заручників

Третя фаза операції Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) - наземні дії в Секторі Гази - потребуватиме значних зусиль, бойові дії простими не будуть, заявив радник із національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі.

"Він сказав, що перша фаза операції - стримування атаки ХАМАС, зачистка південного Ізраїлю від терористів - закінчена. Також завершилася друга фаза - високоточних і потужних ударів (...) Третя нинішня стадія - сухопутна операція в північній частині Сектору Гази", - повідомляє The Times of Israel.

"Це важка кампанія, і вона вимагає інтенсивних боїв. А битви без сумних жертв не буває", - зазначив радник.

Він висловив сподівання, що наземна операція дасть змогу звільнити заручників ХАМАС. Водночас Ханегбі пояснив, що перспектив угоди щодо їхнього мирного звільнення не проглядається.

Також він сказав, що розуміє побоювання Єгипту у зв'язку з можливим напливом палестинців через кордон. Водночас він висловив побажання, що Єгипет лікуватиме поранених - у лікарні в Рафасі та в польових шпиталях біля кордону.

Ханегбі наголосив, що потрібно "проводити відмінність між убивцями і мирними жителями, які випадково опинилися на місці подій, переконувати цивільне населення піти з півночі Сектору Гази в безпечні місця на півдні", дозволити іноземним гуманітарним службам доставляти їжу, воду та ліки до Гази. Радник додав, що іноземні медичні судна вже йдуть до берега Сектора Гази.

Зі свого боку глава Міноборони Ізраїлю Йоав Галлант, відвідавши базу ВПС "Пальмахім", зазначив, що ЦАХАЛ діє в значущих масштабах і на велику глибину в Секторі Гази, домоглася серйозних успіхів, але водночас "за останні дні заплатила високу ціну".

У вівторок ЦАХАЛ вела запеклі бої з бійцями ХАМАС у Секторі Гази. Військові повідомили про загибель двох товаришів по службі і про важкі поранення ще двох. Також представники ЦАХАЛ в офіційному телеграм-каналі поінформували, що військові "ліквідували десятки терористів ХАМАС, завдали ударів по пускових установках протитанкових ракет і спостережних пунктах, конфіскували зброю бойовиків, включно з кулеметами і вибуховими пристроями". Загалом ЦАХАЛ за день завдав ударів по більш ніж 300 об'єктах бойовиків.

Палестинці продовжили запуск ракет по центральному Ізраїлю, включно з Тель-Авівом, а також у бік приморського міста Ашдод. У ЦАХАЛ повідомляли про удари з території Лівану протитанкових ракет, некерованих реактивних снарядів і мінометних снарядів. Військові Ізраїлю також атакували об'єкти руху "Хезболла" на ліванській території.

У вівторок стало відомо, що ЦАХАЛ уперше задіяла під час конфлікту систему ПРО Arrow: з її допомогою перехопили ракету над Червоним морем. Винищувачі збили кілька безпілотників. Пізніше єменські повстанці-хусити взяли на себе відповідальність за серію атак проти півдня Ізраїлю з використанням БПЛА, балістичних і крилатих ракет.

За даними ізраїльської сторони, у вівторок до Сектора Гази пропустили 80 вантажівок із гумдопомогою: їхня загальна кількість із 17 жовтня, коли дозволили доставку цих вантажів через КПП "Рафах", становила 144. Водночас, за інформацією The Times of Israel, біля кордону анклаву помічено десятки одиниць єгипетських танків та іншої бронетехніки.

7 жовтня угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами цієї атаки стали понад 1,4 тис. осіб. У відповідь Армія оборони Ізраїлю почала військову операцію проти ХАМАС. Її жертвами, за даними палестинської сторони, стали понад 8,3 тис. осіб.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА