12:57 01.11.2023

У СБУ підтвердили інформацію про обшуки в приймальні нардепа у справі про переправлення чоловіків призовного віку за кордон

2 хв читати
У СБУ підтвердили інформацію про обшуки в приймальні нардепа у справі про переправлення чоловіків призовного віку за кордон

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань здійснюють обшуки у спільників народного депутата України, причетного до схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку через систему "Шлях", повідомляється на сайті СБУ в середу.

"За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів. Задокументовано, що таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини", - йдеться в повідомленні.

Імені нардепа в повідомленні не зазначено, але обставини обшуків і підозра вказують на позафракційного народного депутата Олександра Дубінського, про обшуки в якого вранці повідомило власне джерело агентства "Інтерфакс-Україна", а згодом опосередковано це підтвердив і сам нардеп.

"За наявними даними, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича. Наразі правоохоронці проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників цього злочину", - зазначили у спецслужбі.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій - офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Як повідомлялося, 28 серпня Дубінський вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо обов'язкового перебування військовозобов'язаних держслужбовців і чиновників органів місцевого самоврядування на військовій службі під час мобілізації, а пізніше ініціював зміни до законодавства, що скасовують бронь від призову на військову службу під час мобілізації для народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА