18:38 01.11.2023

Колишньому прем'єру Азарову повідомлено про нову підозру - інформаційна діяльність на користь Росії

2 хв читати
Колишньому прем'єру Азарову повідомлено про нову підозру - інформаційна діяльність на користь Росії

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову оголошено про нову підозру, зокрема, в інформаційній діяльності на користь Росії, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора колишньому прем'єр-міністру України повідомлено про нову підозру", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в середу.

Як уточнюється на сайті Офісу генпрокурора, Азарову "інкримінують вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та у виправданні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляє Офіс генпрокурора, за даними слідства, "експрем'єр-міністр, який із 2014 року переховується на території держави-агресора, від початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні, використовуючи російські медіа та мережу інтернет, провадить активну інформаційну діяльність у співпраці з російською федерацією".

Колишній український чиновник регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом поширюються в інтернеті. "Шляхом просування російських наративів він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави. У цих відеозаписах, які були розміщені на YouTube-каналі "Иная правда" та медіапорталах російських ЗМІ, колишній прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію частини території України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом", - інформує Офіс генпрокурора.

"Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція путіна врятувала Донецьк від захоплення, "запобігши цій трагедії", та називає події в Бучі "фейком". Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються, зокрема, висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи", - зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА