11:18 02.11.2023

Костін на зустрічі з представниками Мін'юсту США: Необхідно ліквідувати незаконні ланцюги постачань товарів подвійного призначення до РФ

2 хв читати
Костін на зустрічі з представниками Мін'юсту США: Необхідно ліквідувати незаконні ланцюги постачань товарів подвійного призначення до РФ

Генеральний прокурор України Андрій Костін обговорив із представниками Міністерства юстиції США посилення співпраці в боротьбі з незаконним постачанням товарів подвійного призначення до РФ, повідомляють у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора України в четвер.

За словами Костіна, тісна співпраця між Офісом генпрокурора та Мін'юстом США є важливою для забезпечення відповідальності за воєнні злочини РФ, боротьби з корупцією та інших зусиль, спрямованих на відновлення справедливості для українського народу.

За інформацією Офісу генпрокурора, під час зустрічі з помічником генпрокурора США Меттом Олсеном, заступником помічника генпрокурора Брюсом Шварцом і помічником міністра торгівлі Меттом Аксельродом Костін подякував за нещодавно відкриту в США справу щодо нелегального експорту електроніки, яку використовують у війні проти України. "До цього були причетні мешканець Брукліна та двоє російсько-канадських громадян", - уточнюють у відомстві.

"Агресор часто застосовує сучасні технології як зброю війни – від поширення дезінформації у соціальних мережах до використання високотехнологічних компонентів західних виробників у зброї, якою обстрілюють цивільні обʼєкти та вбивають людей в Україні", - зазначив генпрокурор.

У відомстві повідомляють, що нещодавнє дослідження Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ встановило, що російський БПЛА "Ланцет" містить щонайменше 19 іноземних компонентів. Деталі іноземного походження було виявлено також у БПЛА "Шахед", ЗРК "Панцир", ракеті "Кинджал" і РСЗВ "Торнадо-С". "Виробники такої продукції подвійного призначення розташовані у США, Канаді, Німеччині, Японії, Південній Кореї, Сінгапурі, Швейцарії та інших країнах", - наголошують у відомстві.

"Вирішення цієї проблеми потребує скоординованих зусиль світової спільноти. Необхідно ліквідувати незаконні ланцюги постачання та позбавити кремлівський режим засобів для вчинення нових злочинів проти України та українців", - констатував Костін, додавши, що "ми вітаємо проактивні кроки, які вже робить Мінʼюст США, і сподіваємося на зміцнення нашого партнерства, зокрема через створення правових механізмів, які сприятимуть обміну інформацією та доказами".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА