21:16 07.11.2023

Очільники Мінфіну, Міноборони і Держдепу США закликали американський парламент профінансувати $11,8 млрд допомоги Україні

2 хв читати
Очільники Мінфіну, Міноборони і Держдепу США закликали американський парламент профінансувати $11,8 млрд допомоги Україні

Міністр фінансів США Джанет Єллен, міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III, державний секретар США Ентоні Блінкен і керівниця Агентства з міжнародного розвитку (USAID) США Саманта Пауер звернулися до керівництва американського парламенту з листом про важливість профінансувати $11,8 млрд допомоги Україні в рамках запиту президента Джозефа Байдена на додаткові витрати.

Як повідомляється в тексті документа, опублікованого на сайті Мінфіну США у вівторок, лист адресований спікеру палати представників Конгресу США Майку Джонсону, лідеру Демократичної партії в Конгресі Хакіму Джеффрізу, лідеру Демократичної партії в Сенаті Чаку Шумеру і лідеру Республіканської партії в Сенаті США Мітчу Макконнеллу.

"Фінансова підтримка України нерозривно пов'язана з її успіхом на полі бою. Тому ми настійно закликаємо вас надати Україні $11,8 млрд у вигляді прямої бюджетної підтримки, що є наріжним каменем додаткового запиту президента. Наші інвестиції в успіх України та наша робота із забезпечення допомоги з боку інших дадуть нам змогу скоротити нашу бюджетну підтримку з $14,4 млрд у 2023 фінансовому році до $11,8 млрд у 2024 фінансовому році", - ідеться в тексті звернення.

У документі наголошується, що агресія РФ "являє собою не лише екзистенціальну загрозу для України, але також загрозу глобальним демократіям і нашій власній економічній та національній безпеці". Автори листа зазначають, що бюджетна підтримка потрібна "щоб допомогти Україні виграти війну, тим самим зміцнивши національну безпеку США".

"Запит адміністрації в розмірі $11,8 млрд на пряму бюджетну підтримку є мінімальною сумою, необхідною для покриття базових потреб України, після врахування іншої можливої міжнародної підтримки. Ми хочемо внести ясність: ми не бачимо шляху до отримання коштів, яких Україна відчайдушно потребує, без підтримки США на тому рівні, який ми запитували", - зазначено у зверненні.

Автори документа зазначають, що Канада і ЄС наразі віддають більше у відсотках від свого ВВП, ніж США цього року, але ця допомога недостатня. Також наголошується, що запит передбачає, що у 2024 році 3/4 економічної допомоги Україні надходитиме з джерел, відмінних від США.

"Пряма бюджетна підтримка України забезпечується безпрецедентним рівнем суворого нагляду і прозорості (це питання величезної важливості для Конгресу та адміністрації) і залежатиме від проведення Україною необхідних реформ. Умови програми МВФ та умови фінансування ЄС підштовхнули Україну до проведення амбітних реформ, особливо в сфері боротьби з корупцією та належного управління", - наголошується в листі.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА