19:03 08.11.2023

Посол ЄС в Україні передала Зеленському доповідь Єврокомісії щодо України

2 хв читати

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова передала в середу президенту Володимиру Зеленському під час зустрічі доповідь Європейської комісії щодо України.

"Це справді знаменна подія. Я знаю, що вчора було багато дискусій у ЗМІ. Тут (у доповіді - ІФ-У) багато дрібного шрифту, оцінок, кроків та іншого, бо все це просто для того, щоб можна було сказати, що ми рекомендуємо розпочати переговори (щодо вступу до ЄС - ІФ-У). Це найважливіше... Мені приносить величезне особисте задоволення мати змогу вручити вам цей документ", - заявила Матернова під час зустрічі із Зеленським.

У свою чергу президент України подякував Європейській комісії, її голові Урсулі фон дер Ляєн та її команді за цей "важливий момент".

"Було стільки випробувань для нас, для українців, для України, для нашого народу на передовій. І для нас це великий крок уперед в ЄС і велика мотивація для нашого майбутнього... У нас спільні цінності з усіма європейцями, з усіма країнами. І за ці цінності ми боремося. І, звісно, ми переможемо. І це один з етапів нашої майбутньої перемоги. Дуже важливо. І ми, звичайно, вдячні всім лідерам, які підтримали нас у цей важливий момент. Ми сподіваємося, що продовжимо цей успіх і в грудні", - сказав він.

"Так, є деякі питання, над якими нам належить попрацювати. Але, в будь-якому разі, ви також маєте знати, що ми робимо ці зусилля не стільки через ЄС, за всієї поваги, а через нас, тому що ми є частиною європейської сім'ї. Отже, ми щасливі", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Європейська комісія оприлюднила в середу доповідь щодо України, зазначивши, що Київ домігся важливого прогресу за сімома кроками, викладеними в її висновку від червня 2022 року, і вжив додаткових заходів для доповнення та закріплення цих досягнень.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА