04:12 09.11.2023

НКЕК спростила доступ до кабельної каналізації

1 хв читати

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), спростила доступ до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж.

Регулятор зареєстрував у Міністерстві юстиції Положення про кабельну каналізацію електронних комунікацій, затверджене постановою НКЕК 6 вересня 2023 року №342, повідомила прес-служба НКЕК у Facebook.

Документом регулюються питання надання та отримання доступу до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж та їх надання та отримання у користування.

"Положення спрямоване на спрощення умов ведення діяльності або започаткування бізнесу у сфері електронних комунікацій, створення умов для розвитку інфраструктури електронних комунікаційних мереж", - пояснюється в повідомленні НКЕК.

Норми документа дозволять суттєво скоротити терміни отримання доступу до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж. Очікується, що вони скоротяться з нинішніх трьох-чотирьох місяців до тижня-двох. Крім того, дозволить автоматизувати процеси обліку прокладених кабелів електронних комунікацій та іншого супутнього обладнання, оптимізувати пошук трас прокладання електронних комунікацій, що дозволить замовникам самим вибирати такі траси з урахуванням своїх потреб.

Проект положення розроблено у взаємодії з учасниками ринку, зацікавленими сторонами та громадськістю.

При розробці документа враховано 70% із понад 40 пропозицій та зауважень фахівців "Української асоціації операторів зв'язку "Телас", Інтернет Асоціації – ІнАУ, Телекомунікаційної палати України та компанії "Укртелеком".

Документ набуде чинності з моменту опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА