14:31 09.11.2023

Європарламент заявляє про необхідність посилити контроль за виконанням і обходом санкцій для РФ, як і за їх розширенням, - резолюція

3 хв читати
Європарламент заявляє про необхідність посилити контроль за виконанням і обходом санкцій для РФ, як і за їх розширенням, - резолюція

Європейський парламент занепокоєний обходом Росією санкцій ЄС, так само як і висловлюється за повне закриття ринку ЄС для російського викопного пального і за використання заморожених російських активів для відновлення України.

Відповідну резолюцію було ухвалено в четвер у Брюсселі в межах пленарного засідання Європейського парламенту шляхом простого підняття рук, повідомляє Європарламент.

Парламент, зокрема, висловив своє занепокоєння з приводу наявних лазівок у режимі санкцій ЄС проти Росії. "Наголошуючи на безпрецедентному характері обмежувальних заходів ЄС, члени Європарламенту занепокоєні відсутністю належного правозастосування та спробами підірвати зусилля зі стратегічного послаблення російської економічної та промислової бази, а також перешкоджати спроможності країни вести війну", - наголошується в повідомленні.

У резолюції наголошується на спроможності Росії обійти такі заходи, як обмеження цін на нафтові санкції, запроваджені державами-членами ЄС і так званою Коаліцією обмеження цін. Окрім того, зазначається, що різко зріс імпорт нафтопродуктів до ЄС, вироблених із російської нафти з таких країн, як Індія, по суті, створивши чорний шлях для кремлівської нафти до ЄС. "Депутати Європарламенту також звертають увагу, що важливі західні компоненти все ще потрапляють до Росії через такі країни, як Китай, Туреччина, Об'єднані Арабські Емірати, Казахстан, Киргизстан і Сербія. Вони висловлюють глибоке занепокоєння з приводу триваючої торгівлі товарами військового призначення, що підпадають під санкції, між країнами-членами ЄС і Москвою, а також із приводу повідомлень про те, що такі країни, як Азербайджан, оббілюють російський газ для експорту до ЄС", - деталізують у повідомленні.

Депутати також зазначили, що ЄС, як і раніше, залишається одним із найбільших клієнтів Росії щодо викопного пального завдяки триваючому імпорту трубопровідного газу та СПГ. "Ринок ЄС має бути закритий для російського викопного пального", - переконані в ЄП.

Депутати закликали ЄС та його держави-члени посилити та централізувати нагляд за дотриманням санкцій на рівні ЄС, а також розробити механізм запобігання та моніторингу їх обходу. Вони також закликали ЄС посилити координацію щодо забезпечення дотримання чинних санкцій щодо експорту російської нафти, належним чином закрити ринок ЄС для викопного пального російського походження і запровадити санкції проти всіх великих російських нафтових компаній, Газпромбанку, їх дочірніх компаній та їх рад і керівництва.

У резолюції йдеться про те, що ЄС має спільно з "Великою сімкою" суттєво знизити верхню межу цін на російську нафту і нафтопродукти, запровадити повну заборону на імпорт російського СПГ, а також на імпорт пального та інших нафтопродуктів з інших країн до країн ЄС, якщо ця продукція вироблена з використанням російської нафти. Парламент також хоче, щоб ЄС заборонив експорт російської нафти і СПГ через територію ЄС і запровадив цінові та об'ємні обмеження на імпорт до ЄС російських і білоруських добрив.

Окрім того, депутати Європарламенту хочуть, щоб Європейська комісія і держави-члени ЄС розширили санкції, внісши до них повну заборону на продаж та огранювання алмазів російського походження або тих, що реекспортуються Росією до ЄС. ЄС також має вивчити правові можливості, що дають змогу конфіскувати заморожені російські активи і використовувати їх для відновлення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА