10:09 10.11.2023

У Криму пошкоджено нові зразки російських катерів, імовірно, морськими дронами - ГУР Міноборони

2 хв читати
У Криму пошкоджено нові зразки російських катерів, імовірно, морськими дронами - ГУР Міноборони

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив інформацію про пошкодження в окупованому Криму в результаті операції українських сил двох російських десантних катерів.

"Так, ця інформація відповідає дійсності. Успішна операція Головного управління розвідки взаємодії з іншими складовими Сил безпеки та оборони. Два десантні катери пошкоджені. І ця операція триватиме", - розповів Юсов в ефірі "Свобода. Ранок".

Також він поінформував, що найближчим часом буде оприлюднено офіційну інформацію, "з якої можна буде зробити висновок, що йдеться про морські дрони", які пошкодили, зокрема, два російські катери.

У розвідці зазначили, що ці катери використовувалися для перевезення важливого обладнання.

"Тепер вони цю функцію не будуть виконувати. Це нові зразки катерів, відносно нова російська техніка. Ураження цих плавзасобів становить для ворога серйозні проблеми, враховуючи всі попередні втрати ЧФ РФ", - наголосив Юсов.

Як повідомила пресслужба ГУР МО України в телеграм-каналі, йдеться про катери проєкту 11770 (класу "серна").

"На суднах перебував екіпаж і завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82. Спецоперацію вдалося реалізувати завдяки підтримці з боку платформи UNITED24. Малі десантні катери класу "серна" держава-агресор росія активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Крім того, росіяни розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси "тор-м2" для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у нашому Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що малий десантний корабель класу "серна" має високу швидкість, може вміщати до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту. Окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації.

"А в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах. Тепер і цю ідею росіян зруйновано", - наголосили в ГУР.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА