13:34 10.11.2023

В Авдіївці ворог б'є по житлових будинках і будівлях коксохімічного заводу, вночі намагається перекидати групи піхоти на передову - Штупун

2 хв читати
В Авдіївці ворог б'є по житлових будинках і будівлях коксохімічного заводу, вночі намагається перекидати групи піхоти на передову - Штупун

В Авдіївці ворог продовжує бити по будівлях коксохімічного заводу і житлових будинках, учора там загинули двоє цивільних; уночі окупанти намагаються перекидати групи піхоти на передову, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Російські терористи продовжують завдавати авіаударів і бити з РСЗВ по житлових будинках Авдіївки та будівлях коксохімічного заводу. Буквально о 12 годині знову стався авіаудар і з РСЗВ. Учора ввечері внаслідок авіаудару по багатоквартирному будинку в Авдіївці загинули двоє цивільних - чоловік і жінка. Тіла зараз під завалами", - сказав Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Говорячи про Авдіївський коксохімічний завод, спікер зазначив, що ситуація наразі під контролем.

"Коксохімічний завод під нашим контролем", - наголосив Штупун.

Загалом у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" ворог завдав 21 авіаудару за добу, провів 47 бойових зіткнень і здійснив 877 артобстрілів. За словами спікера, ворог проявляв активність переважно в Донецькій області.

Так, росіяни вели штурмові дії на південний схід від Новокалинового, в районі Авдіївки, Первомайського, де відбито дев'ять атак.

"Під покровом ночі й туману окупанти намагаються перекидати групи піхоти на передову, щоб "заповнити прогалини" та поповнити втрати. Не дає спокою ворог і захисникам Мар'їнки та Новомихайлівки, де Сили оборони відбили понад 25 атак.

На шахтарському напрямку противник намагався штурмувати південніше Золотої Ниви та Старомайорського, зазнав втрат і відійшов. Крім того, українські воїни відбили чотири атаки росіян у районі Вербового та Роботиного (Запорізька область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

Мирна жителька загинула через ворожий авіаудар по Глушківці на Харківщині - прокуратура

Відключення е/е в суботу будуть жорсткішими в період з 16:00 до 20:00 - "Укренерго"

Участь у Саміті миру візьмуть 100 делегацій, зокрема 57 глав держав і урядів - Швейцарія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА