07:58 12.11.2023

ГУР МО України брало участь щонайменше в одній із трьох диверсій на території Росії 10-11 листопада

2 хв читати
ГУР МО України брало участь щонайменше в одній із трьох диверсій на території Росії 10-11 листопада

Головне управління розвідки Міністерства оборони України організувало вибух залізничних колій у Рязанській області, внаслідок якого вранці 11 листопада зійшли з рейок 19 вагонів вантажного поїзда, повідомило з посиланням на власні джерела "Суспільне Крим".

Джерело в ГУР заявило, що вибух ускладнить російську військову логістику на "найближчий час". Російські залізниці (РЖД) створили штаб для координації "будь-яких збоїв, викликаних сходженням із рейок". У російському державному новинному виданні РІА Новини заявили, що аварія сталася через "втручання сторонніх осіб", повідомляє аналітичний звіт Інституту вивчення війни (ISW) у неділю.

Так само у звіті йдеться, що в Головному управлінні МНС у Тамбовській області повідомили, що в ніч на 11 листопада під Котовськом на пороховому заводі спалахнула пожежа площею 300 квадратних метрів. Повідомляють, що очевидці чули вибухи до того, як виникла пожежа. BBC Russia заявила, що це другий подібний інцидент на цьому пороховому заводі після пожежі, яка забрала життя п'яти осіб у червні 2023 року.

Російські джерела стверджують, що місцеві жителі чули вибухи в Коломні Московської області біля Конструкторського бюро машинобудування (державної корпорації Ростех), що спеціалізується на ракетних системах. Російські джерела також стверджували, що війська РФ збили один або кілька дронів над КБ машинобудування, а російське інсайдерське джерело заявило, що дрон врізався в будівлю. На геолокаційних кадрах, опублікованих 10 листопада, також видно дим, що йде з будівлі в Коломні.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив 11 листопада, що не може офіційно підтвердити або спростувати інформацію про події в Росії, як-от вибух на пороховому заводі під Тамбовом або аварію поїзда, однак "такі удари триватимуть", ідеться у звіті ISW.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА