17:13 13.11.2023

НКЦК уклав угоду про співпрацю з Агентством ЄС з мережевої та інформаційної безпеки

2 хв читати
НКЦК уклав угоду про співпрацю з Агентством ЄС з мережевої та інформаційної безпеки

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України та Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) уклали Угоду про співробітництво з Агентством Європейського Союзу з мережевої та інформаційної безпеки (ENISA), спрямовану на розвиток можливостей, обмін кращими практиками і підвищення рівня поінформованості щодо ситуації в цій сфері, повідомляє пресслужба РНБО.

"Це історичний день для нашої держави, та, безумовно, важливий крок на шляху вступу України до Європейського Союзу. Співпраця з Європейським агентством з кібербезпеки (ENISA) відкриває нові можливості для зміцнення взаємодії у сфері кібербезпеки та обміну найкращими практиками з країнами ЄС. Що особливо важливо зараз, коли Україна знаходиться на передовій світової кібервійни, яку рф веде проти нас. Об'єднання зусиль укріпить європейську систему кібербезпеки, а наша держава братиме участь у формуванні стратегічних підходів та виробленні нових політик у сфері кібербезпеки та кібероборони на міжнародному рівні", - зазначив секретар РНБО України Олексій Данілов.

Угода є широкою за своїм характером і передбачає і короткострокові структуровані заходи співпраці, і відкриває шлях до довгострокового узгодження політики кібербезпеки та підходів до її реалізації. Співпраця здійснюватиметься у сферах підвищення обізнаності та розбудови потенціалу з метою посилення кіберстійкості, обміну найкращими практиками для забезпечення гармонізації законодавства та імплементації, а також обміну знаннями та інформацією для підвищення загальної поінформованості щодо ситуації, включно з більш систематичним обміном досвідом та інформацією щодо ландшафту загроз кібербезпеки для підвищення загальної поінформованості про ситуацію серед зацікавлених сторін.

"Широке застосування кібератак у російській агресивній війні зустріло запеклий і стійкий захист з боку наших українських партнерів, що також значно підвищило наш власний рівень обізнаності та підготовки в ЄС. Ми з нетерпінням чекаємо на реалізацію цієї угоди - першої робочої домовленості ENISA з партнером з-поза меж ЄС - у прагненні підвищити загальний рівень кібербезпеки в Європі та як внесок у подальшу підтримку України з боку ЄС", - наголосив виконавчий директор ENISA Юхан Лепассаар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА