22:42 13.11.2023

НБУ заявляє про відновлення окремих операцій з інвестиційними монетами

2 хв читати
НБУ заявляє про відновлення окремих операцій з інвестиційними монетами


Національний банк України відновлює окремі операції з інвестиційними монетами України, можливість яких він обмежив з початку повномасштабного вторгнення.
"Національний банк не тільки реалізовуватиме інвестиційні монети України, а й здійснюватиме операції з купівлі інвестиційних монет і приймання пошкоджених інвестиційних монет України від населення для здійснення оцінки", - йдеться в повідомленні регулятора на його сайті в понеділок.
Уточнюється, що зазначений перелік операцій здійснюватиметься відповідно до окремих розпорядчих актів Національного банку за умови, що немає прямої загрози життю та здоров'ю працівників і клієнтів.
Перелік пунктів Національного банку, які здійснюватимуть вищезазначені операції, буде розміщено на вебсайті НБУ в розділі "Інвестиційні монети", зазначається в релізі.

Згідно з ним, відповідні норми затверджено постановою правління Нацбанку від 8 листопада №141 "Про внесення зміни до Положення про організацію готівкового обігу та ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період", яка набуває чинності з 14 листопада 2023 року.
Як повідомлялося, НБУ почав випуск інвестиційних монет для абсорбування коштів населення з кінця 2011 року. Першими такими монетами стали золоті (номіналом 2,5, 10 і 20 грн) і срібні (номіналом 1 грн) монети "Архістратиг Михаїл". Пізніше були також випущені срібні монети "30 років незалежності України" (номіналом 1 грн).
Востаннє інвестмонети випускали 2022 року: срібні "Архістратиг Михаїл" тиражем 10 тис. штук.
Інвестиційні монети України - монети, вироблені з дорогоцінних металів із пробами для золота - 999,9, для срібла - 999,9, які призначені для інвестування та накопичення. Такі монети належать до категорії банківських металів. Номінальна вартість інвестиційних монет значно нижча за вартість дорогоцінного металу, з якого вони викарбувані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА