10:22 15.11.2023

Затримано й узято під варту доцента харківського вишу, який коригував російські ракетні удари по місту - прокуратура

1 хв читати
Затримано й узято під варту доцента харківського вишу, який коригував російські ракетні удари по місту - прокуратура

Слідчі УСБУ в Харківській області за процесуального керівництва облпрокуратури затримали й повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), 49-річному доценту університету.

"Доцент одного з харківських університетів через месенджер "Телеграм" отримав пропозицію від громадянина рф щодо здійснення на конфіденційній основі співпраці в проведенні підривної діяльності проти України, на що він погодився. Викладач збирав і передавав російському куратору інформацію про пересування сил оборони та розміщення оборонних фортифікаційних укріплень у Харкові", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрюваний фіксував наслідки ракетних ударів по одному з харківських оборонних підприємств, яке систематично зазнавало обстрілів з боку Росії. Крім того, він відстежував діяльність іноземних волонтерських організацій в обласному центрі.

За завданням куратора підозрюваний зібрав і передав йому дані про політичну позицію своїх колег-викладачів.

Під час обшуків у квартирі підозрюваного правоохоронці виявили й вилучили мобільний телефон і комп'ютерну техніку з доказами співпраці з представником РФ.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення й обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА