17:22 15.11.2023

На Київщині тривають і триватимуть перевірки відновлення житлових будинків за програмою UNITED24

2 хв читати

Спеціальна комісія перевірила процес відновлення багатоповерхівок у Милі та Бузовій, які відновлюють коштом UNITED24, виявила відставання від графіка виконання робіт і попередила про юридичну відповідальність за порушення умов договору, повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Сьогодні провели першу комісійну перевірку об’єктів, які відбудовуємо коштом UNITED24. Спільно з правоохоронцями, технаглядом, Держпраці, представниками ПРООН перевірили відбудову трьох багатоповерхівок у Бучанському районі", - написав Кравченко у фейсбуці в середу.

За його словами, раніше до підрядників об'єкта мали зауваження "і технагляд, і ПРООН, і мешканці будинків". Як повідомив Кравченко, комісія відвідала три об'єкти: в с. Мила - будинок на 90 квартир і будинок на 22 квартири, у с. Бузова - панельний будинок на 40 квартир.

За словами очільника КОВА, на всіх об'єктах відзначено відставання від графіка виконання робіт, причина у всіх здебільшого одна - нестача робітників на майданчику. Як запевнив Кравченко після бесід із жителями та підрядними організаціями, проблеми буде усунуто.

"На всіх трьох обʼєктах попередив підрядників про юридичну відповідальність за порушення умов договору. В кожного є зобовʼязання – виконуйте їх. Добре розуміємо, що зміна підрядника затягуватиме відбудову, але заплющувати очі на незадовільну роботу не збираємося", - наголосив начальник КОВА.

Як нагадав Кравченко, в межах програми UNITED24 передбачено відновлення 18 багатоповерхівок. "Наразі роботи активно ведуться вже на 17 об’єктах. Ми перевіримо кожен із них. Наша мета – повернути людей в їхні домівки, які відбудовано в належні терміни і з належною якістю. Місяць тому ми розпочали перевірки об’єктів, які відновлюються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Уже перевірили 21 із 56 об’єктів. Замовник робіт – Київська обласна військова адміністрація. Питання на постійному контролі КОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, спостережної ради з питань відбудови при КОВА, ДТЕКу тощо", - наголосив він. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА