00:23 17.11.2023

Перша леді Туреччини та її колеги виступили зі спільним зверненням до світу через ситуацію в Газі

1 хв читати
Перша леді Туреччини та її колеги виступили зі спільним зверненням до світу через ситуацію в Газі

Перша леді Туреччини Еміне Ердоган провела в Стамбулі саміт за участю дружин глав держав і урядів та спеціальних представників низки країн, щоб закликати до припинення вогню в Газі, повідомили в канцелярії турецького президента.
"Ми, як дружини глав держав і урядів, а також представники країн, закликаємо весь світ ухвалити негайні та масштабні дії, щоб зупинити вбивства в секторі Газа", - сказала Ердоган.
Також вона закликала "всіх дружин глав держав бути голосами тих, кого було вбито в Газі". Перші леді висловили занепокоєння гуманітарною ситуацією в Газі та наголосили на необхідності вжиття термінових заходів для забезпечення безпеки вагітних жінок, дітей і пацієнтів.
"Ми наголошуємо, що вбивство понад 11 тисяч мирних жителів, здебільшого дітей і жінок, унаслідок трагедії в секторі Газа являє собою одне з найгрубіших порушень міжнародного права", - заявила Ердоган.
Дружини глав держав і урядів наголосили, що хочуть "рішення на основі двох держав, за якого і ізраїльтяни, і палестинці зможуть виховувати своїх дітей у мирі та безпеці".
"Давайте в один голос закличемо весь світ об'єднати наші зусилля для досягнення міцного миру в Палестині та Ізраїлі", - сказала перша леді Туреччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА