07:34 18.11.2023

Білий дім засудив Ілона Маска за поширення "огидної" антисемітської брехні

1 хв читати
Білий дім засудив Ілона Маска за поширення "огидної" антисемітської брехні

Білий дім у п'ятницю звинуватив Ілона Маска в повторенні "огидної" антисемітської брехні на своїй сторінці в соціальній мережі X цього тижня, назвавши її "огидною пропагандою антисемітської та расистської ненависті", яка "суперечить нашим основним цінностям, як американцям", повідомляє агентство Reuters.

Заява Білого дому послідувала за рішенням, принаймні, ще двох великих корпорацій вивести свої рекламні фонди з X після того, як наглядова організація Media Matters виявила, що рекламу IBM, Apple та інших компаній розмістили поруч із контентом, який рекламує Адольфа Гітлера і нацистську партію.

У середу Маск підтвердив публікацію на X, в якій помилково стверджується, що євреї розпалюють ненависть до білих людей, заявивши, що користувач, який посилався на теорію змови "Великої заміни", говорив "справжню правду".

Ця теорія змови стверджує, що євреї і ліві планують етнічну і культурну заміну білого населення не білими іммігрантами, що призведе до "білого геноциду".

"Неприйнятно повторювати огидну брехню... через місяць після найбільш смертоносного дня для єврейського народу з часів Голокосту", - заявив представник Білого дому Ендрю Бейтс, маючи на увазі напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА