16:51 19.11.2023

Створено Штаб допомоги українським водіям, які опинилися в блокаді через страйк на польському кордоні

2 хв читати
Створено Штаб допомоги українським водіям, які опинилися в блокаді через страйк на польському кордоні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям, повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Ключовим завданням штабу є допомога українським водіям і забезпечення їх їжею, питною водою, медикаментами та пальним. "Українські водії вже понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. У бік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, у бік Рави-Руської - на понад 10 км, у бік Краковця - на понад 16 кілометрів", - написав Кубраков у фейсбуці у неділю.

Він уточнив, що штаб працюватиме доти, доки кордон не буде розблоковано. У неділю на кордоні почала працювати ініціативна команда, яка має 11 тис. наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Крім того, міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на території України, якщо виникне необхідність.

Раніше перший віцепрезидент громадської організації "Українська транспортна спілка" Володимир Балін повідомив, що ситуація із застряглими на кордоні водіями серйозна: їм бракує води, їжі, немає санітарних умов, а деякі автомобілі не мають пального.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що влада на території Польщі поставила кілька біотуалетів, якими можуть користуватися водії, але їжею і водою їх не забезпечує. Магазини, в яких вони можуть отоваритися, розташовані далеко, до того ж, рух у напрямку одного з магазинів закрили поліцейські, які бояться сутичок між протестувальниками та українськими водіями.

Також повідомлялося, що кількість заблокованих пунктів пропуску для вантажних автомобілів на українсько-польському кордоні з 21 листопада може збільшитися з трьох до чотирьох: до ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" і "Рава-Руська - Гребенне" додасться ПП "Медика-Шегині".

Як повідомлялося, через протест польських перевізників, що розпочався 6 листопада, на ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" та "Рава-Руська - Гребенне" черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягають до 40 км. За озвученою Мінвідновлення інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів, а потік вантажних автомобілів через нього впав на 20-25%.

На заблокованих на українсько-польському кордоні пунктах пропуску продовжують зростати черги транспортних засобів - найскладніша ситуація на ПП "Ягодин-Дорогуськ". У суботу вона сягнула 1 місяць 1 день 22 години 5 хвилин, за даними ресурсу "еЧерга". В електронній черзі на перетин ПП з українського боку перебувало 2,521 тис. фур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА