11:09 20.11.2023

Усі контрольовані Україною енергоблоки АЕС підключено до мережі - Міненерго

1 хв читати
Усі контрольовані Україною енергоблоки АЕС підключено до мережі - Міненерго

НАЕК "Енергоатом" завершила планові ремонти й підключила до енергосистеми останній, дев’ятий блок АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території, повідомило Міністерство енергетики.

"Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, яка тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими та морозів. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону", - заявив глава Міненерго Герман Галущенко, слова якого наведено в релізі.

Міністр також відзначив професійну роботу енергетиків, зокрема атомників, які працювали з випередженням графіків, щоб встигнути провести ремонти й зробити все необхідне, щоб блоки працювали й видавали електроенергію в мережу до завершення ОЗП.

Як повідомлялося, 14 листопада голова НАЕК Петро Котін прогнозував підключення енергоблока 1000 МВт однієї з АЕС протягом чотирьох-п’яти днів. За даними "Енергоатому", після його запуску всі три діючі АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території, видаватимуть у національну енергомережу 7800 МВт.

Після окупації російськими загарбниками Запорізької АЕС із шістьма блоками з реакторами ВВЕР-1000 Україна має дев'ять енергоблоків, сім із яких - із реакторами ВВЕР-1000, два - ВВЕР-440 на трьох діючих Рівненській, Південноукраїнській і Хмельницькій АЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА