10:27 23.11.2023

Обговорюється питання використання кримськотатарської мови для позначення топонімів тюркського походження

2 хв читати
Обговорюється питання використання кримськотатарської мови для позначення топонімів тюркського походження

Обговорюється питання використання кримськотатарської мови для позначення топонімів, що мають тюркське походження або історичні кримськотатарські назви, повідомила Державна служба з етнополітики та свободи совісті.

"У фокусі обговорення також було питання щодо необхідності використання кримськотатарської мови для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські назви. Кримськотатарська мова має давню історію та традиції. Вона є однією з тюркських мов, яка має значний вплив на культуру, історію та етнографію Криму. У зв’язку з цим є необхідність використання кримськотатарської мови для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські назви", - йдеться в повідомленні пресслужби Держетнополітики за результатами засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови.

Очікується, що це дасть змогу зберегти історичну спадщину Криму та забезпечити права кримськотатарського народу використовувати рідну мову.

Також на засіданні було обговорено розроблення проєкту нормативно-правового акта щодо створення державної нагороди за особливий внесок у забезпечення розвитку та популяризації кримськотатарської мови.

У зв'язку з цим Міністерство культури та інформаційної політики вивчить можливість проведення конкурсу на затвердження ескізу державної відзнаки й диплома.

Згідно з повідомленням, проєкт правопису кримськотатарської мови з використанням алфавіту на основі латинської графіки має бути розроблений до кінця вересня 2024 року, після чого його розгляне Національна комісія з кримськотатарської мови, і він буде переданий на затвердження уряду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі обіцяв витратити понад 2 млрд євро на зміцнення східного кордону

У Харкові внаслідок російського удару постраждали 5 осіб - мер

У КРИВОМУ РОЗІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Стан прем'єра Словаччини після замаху залишається серйозним, але прогнози вселяють оптимізм - глава МОЗ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА