07:01 25.11.2023

У Молдові ухвалено закон про порядок застосування в республіці міжнародних санкцій

2 хв читати
У Молдові ухвалено закон про порядок застосування в республіці міжнародних санкцій

Парламент Молдови в п'ятницю ухвалив в остаточному читанні закон про порядок застосування міжнародних санкцій у республіці.

Ухвалений закон роз'яснює деякі поняття і концепції, які відіграють важливу роль при застосуванні міжнародних санкцій у Молдові. Документ прописує механізм "заморожування" активів осіб, які підпали під санкції. У законі закріплено низку положень, що стосуються звітності про ці активи, встановлення контролю над ними і блокування.

"Суб'єктами, щодо яких застосовуватимуться обмежувальні заходи, є фізичні та юридичні особи Республіки Молдова та з-за кордону", - йдеться в документі.

Для нагляду і введення санкцій буде створено окрему міжвідомчу раду.

Ухвалення закону - частина плану дій щодо реалізації заходів, запропонованих Єврокомісією у висновку щодо початку переговорів про вступ Молдови до ЄС (зобов'язання з деолігархізації). Крім того, закон спрямований на те, щоб застосувати в Молдові міжнародні санкції, накладені Євросоюзом, США, Канадою, Швейцарією та іншими країнами щодо збіглих молдовських олігархів Володимира Плахотнюка, Ілана Шора, В'ячеслава Платона і людей з їхнього найближчого оточення.

За ухвалення закону одноголосно проголосувала фракція панівної партії "Дія і солідарність" у кількості 62 депутатів. Опозиція в особі Блоку комуністів і соціалістів бойкотувала засідання парламенту, оскільки парламентська більшість відмовилася виключити з порядку денного питання про продовження режиму надзвичайного стану.

Раніше опозиція в парламенті виступала з критикою цієї ініціативи. Голова фракції Блоку комуністів і соціалістів Влад Батринча, зокрема, закликав уряд республіки звернутися до Венеціанської комісії до того, як проєкт буде затверджено.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА